Ajsa Culum grävde guld till GF Balans

Skåne/Kristianstad Miniorerna har under säsongen rankats fram och de fem bästa gymnasterna tävlade nu i tre program; fristående, boll och band.
Publicerad 13 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Miniorerna har under säsongen rankats fram och de fem bästa gymnasterna tävlade nu i tre program; fristående, boll och band. Guldmedaljen togs hem av Ajsa Culum GF Balans med 22,6 poäng endast en tiondel före Sofie Steier, Nevis RG. På tredje plats kom även här en gymnast från GF Balans; Neira Bilkanovic 22,45 poäng. Dessa flickor tar därmed nästa säsong steget upp i Ungdomsklassen, vilket kommer att innebära en hel del hårt arbete under sommaren med grundträning samt komponera och träna in nya tävlingsprogram. I anslutning till Miniorfinalen hölls även en nybörjartävling i klassen På Väg Upp, där GF Balans var den förening som representerade med allra flest gymnaster. Även här tog föreningen medalj genom en fin andra plats av Tuva Sedin. – Alla våra gymnaster är glada och tränarna mycket stolta, säger Kimona Martinsson, som var dagens huvudtränare för Balans. Det är många år sedan GF Balans, som i år firar 30 år, hade så många deltagare vid en och samma tävling som i Kristianstad. Många nybörjare har den senaste terminerna sökt sig till föreningen och genom ett gediget tränararbete av Amanda Nilsson, Ania Rosenlöf, Natalie Persson-Bodén samt eldsjälen Carina Holmkvist så har grunden kunnat läggas för både en fin bredd och kvalité hos de yngre förmågorna. Sedan ett år tillbaka finns även Larissa Nuzdhina från Ukraina knuten som elittränare i klubben. Larissa har själv varit framgångsrik rytmisk gymnast på internationell nivå och under många år arbetat professionellt som tränare i Ukraina. Det verkar således som framtiden inom rytmisk gymnastik i den lilla Vinslövsföreningen är tryggad.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.