Ingen akut bostadsbrist

Nyheter – Vad gör majoriteten åt bostadsbristen?
Publicerad 13 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vad gör majoriteten åt bostadsbristen? Det undrar Agneta Wandefors-Hörström (S) i en interpellation. På tisdagskvällen, i samband med fullmäktiges sammanträde, kom svaret. – Det råder delade meningar om det är frågan om en generell bostadsbrist, eller möjligen en brist som endast berör vissa sökandegrupper. Det är känt att lägenheter för vissa gruppboenden är bristvara. Även vad gäller lägenheter till rimliga hyreskostnader för ungdomar finns det sannolikt ett underskott, sade Bengt Gustafson (M), kommunstyrelsens ordförande. Någon akut bostadsbrist råder inte, anser han, och pekar på det faktum att det fortfarande byggs en hel del bostäder i kommunen. – Problemet idag är inte möjligheter, utan hyresnivåer. Nyproduktion ger mycket höga hyror med Kristianstadsmått - trots för tillfället rådande låga produktionskostnader, sade Bengt Gustafson.

Fredrik Thunberg
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.