Lite ljus och mycket glädje

Markaryd Hon visade upp en hel del ljus i slutet av tunneln, men trodde också att bland annat arbetsmarknadsläget kunde förväntas förvärras.
Publicerad 13 maj 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
att hon ur publiken utvalt en välkänt stark Björn i ett nummer.
att hon ur publiken utvalt en välkänt stark Björn i ett nummer.

Hon visade upp en hel del ljus i slutet av tunneln, men trodde också att bland annat arbetsmarknadsläget kunde förväntas förvärras. Hermansson berättade förstås en del om varför få förutsåg den kraftiga kraschen i höstas – även om tecknen fanns, uppfattades de inte innebära så stora hot mot hela världens ekonomi. Men så blev det. Hermansson förklarade också varför kraschen blev så stor. – Den stora tillväxt vi sett åren innan, kan kallas "dopad". Tillväxten fanns mest i finans- och banksektorn, berättade hon.

Hon varnade också för att nya tillbakagångar, men hoppades ändå på ett läge som hon beskrev som ett V – snabbt ned och snabbt upp. Vilket kan jämföras med vad som hänt Japan efter senaste kraschen, vilket hon beskrev som ett L – rakt ned och länge på botten.

Något besvikna verkade dock publiken på att Hermansson direkt efter föredraget försvann på nya uppdrag. Det fanns några som ville fråga om vad Swedbanks insatser på området. Sedan blev det riktigt skoj, en trio med Lars Magnusson, Peter Wirell och Jessica Persson bjöd på både skönsång och buskis. Båda lika uppskattat av publiken.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.