”Musse” köpt för en dag

Sport Auktionssajten Tradera har nyligen startat kampanjen \"En världsstjärna kan bli din\" med syftet att samla in pengar till stadionklubbarnas ungdomsverksamhet.
Sport • Publicerad 13 maj 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Mustafa Mohamed vann 3000 meter i Finnkampen p Ullevi i Göteborg på söndagen. Foto: Adam Ihse / SCANPIX / Kod 9200
Mustafa Mohamed vann 3000 meter i Finnkampen p Ullevi i Göteborg på söndagen. Foto: Adam Ihse / SCANPIX / Kod 9200

Auktionssajten Tradera har nyligen startat kampanjen "En världsstjärna kan bli din" med syftet att samla in pengar till stadionklubbarnas ungdomsverksamhet. I auktionerna kan vem som helst bjuda på en egen dag tillsammans med en friidrottstjärna. Först ut var Mustafa Mohamed och vinnande ur striden gick alltså Vittsjö GIK. –Helt klart jätteroligt för oss. Det är ju lite annorlunda, menar en nöjd ordförande Jörgen Thelandersson. Varför gav ni er in i den här budgivingen? –Vi är inte en klubb som har några stora stjärnor, så därför tyckte vi det kunde vara roligt att göra något som kunde inspirera våra ungdomar. Dessutom så går pengarna tillbaka till friidrotten, förklarar Jörgen och fortsätter. –Sen är "Musse" en så positiv och inspirerande kille, en verklig förebild. Det kan vara roligt att höra vad han har att säga, och för ungdomarna är det klart roligt att få träna med honom. Budgivningen avslutades i fredags kväll och in i det sista var det en tvekamp mellan Vittsjö och Bromma. Till slut var det dock Vittsjö som lade det högsta budet på 13 000 kronor. –Vi har inte så stora ekonomiska resurser, men det här äventyrar ingenting. Förhoppningsvis kan vi utnyttja det på ett positivt sätt, säger Jörgen. Vinsten innebär att klubben förfogar över "Musse" en hel dag och själva bestämmer vad som ska göras. Det finns en hel del förslag, men ännu är inget bestämt. –Kommer han hit en vardag är det aktuellt att han kan föreläsa i skolan och eventuellt hos något företag. Och sen på eftermiddagen och kvällen är han hos oss i klubben, förklarar Jörgen. När "Musse" kommer är heller inte klart ännu. Hans stora mål i år är VM i Berlin i augusti, och det mesta talar för att det blir efter det som han gästar Vittsjö. –Än så länge har vi bara haft mejlkontakt med hans tränare, och enligt honom lär det bli i slutet av september. Men då har vi en morot att se fram emot, konstaterar Jörgen Thelandersson. Och vill det sig väl kan det vara en nybliven VM-medaljör som i höst gästar Vittsjö för en dag.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.