Debatt om krisen

Hässleholm Och med anledning av att jobben försvinner i allt raskare takt tog socialdemokraternas kandidat till Europaparlamentet Hillevi Larsson, Malmö till storsläggan mot EU:s jordbrukspolitik och att det mesta av pengarna slukas av jordbruket.
Hässleholm • Publicerad 14 maj 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Och med anledning av att jobben försvinner i allt raskare takt tog socialdemokraternas kandidat till Europaparlamentet Hillevi Larsson, Malmö till storsläggan mot EU:s jordbrukspolitik och att det mesta av pengarna slukas av jordbruket. – Det finns en stor överproduktion som man inte kan ta rätt på. Använd istället pengarna till allmänna satsningar och få bukt med arbetslösheten i hela Europa, menade Hillevi Larsson. Men detta fick hon knappast något stöd. Någon menade att det finns för många stora dominerande företag och att det behövs alltfler småföretag och att man på ett bättre sätt måsta koppla ihop skolan med lärlingsjobben. När det gäller jordbruket höll moderaternas kandidat till Europaparlamentet Gunnar Hökmark inte med Hillevi Larsson. – Det är inte EU:s uppgift att ta hand om arbetslösheten. Det får medlemsländerna klara ut själv. Däremot kan man ta bort subventionerna för jordbruket och göra om regelverket. Och jag vill ha ett program som gör det enklare för företag att exponera till andra EU-länder, påtalade Gunnar Hökmark som är moderaternas förstanamn i valet till Europaparlamentet. Deltog i debatten gjorde också miljöpartiets Carl Schlyter och Signhild Arnegård Hansen från Svenskt näringsliv med DN:s Rolf Gustavsson som moderator.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.