Djurägare förbjuds ha sina hästar nära grannen

Nyheter Grannarna klagade först på mannens djurhållning.
Publicerad 14 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Grannarna klagade först på mannens djurhållning. Då svarade han med att bygga ett nytt stall, 22 meter från deras boningshus. Nu plågas grannarna av lukten från stallet såväl som från gödselhögen som mot alla regler placerats direkt på marken. Miljöinspektör Karl Jansson skriver i sitt förslag till politikerna att djurägarna bör förbjudas hålla hästar inom hundra meter från grannarnas hus. Detsamma ska gälla gödselhögen. Hagarna måste vara belägna femtio meter eller mer från bostads-huset. Ärendet ska behandlas den 19 maj.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.