Gömde närmare ett kilo cannabis i bilen

Hässleholm Nu har Hässleholms tingsrätt dömt en 26-åring till skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst.
Hässleholm • Publicerad 14 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Nu har Hässleholms tingsrätt dömt en 26-åring till skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst. Samtidigt döms hans 24-årige kamrat till dagsböter och skyddstillsyn. De båda männen måste även underkasta sig vård för sitt narkotikaberoende. Tingsrätten anser att brottet har ett så pass högt straffvärde att det motsvarar sex månaders fängelse. Men eftersom männen säger sig vara motiverade att förändra sin livssituation och bli fria från sitt drogmissbruk nöjer sig rätten med en lindrigare påföljd. Männen stoppades i en bil på länsväg 117, strax norr om Bjärnum, i januari förra året. Vid husrannsakan i bilen hittade polisens knarkspanare sammanlagt 781 gram cannabis i en vit plasthink, som låg i bagageutrymmet. Med tanke på den stora mängd som anträffades misstänker polis och åklagare att männen tänkte sälja en del av narkotikan vidare. Men tingsrätten menar att det egentligen inte finns någon anledning att ifrågasätta männens uppgifter att de köpt cannabisen för eget bruk. – Eftersom priset var bra tyckte jag att jag lika gärna kunde köpa på mig lite. Jag röker mycket cannabis, ibland både morgon och kväll, säger 26-åringen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.