Indianspår på Förskolans dag

Nyheter Aktiviteterna varierade mellan lekar, sång och musik.
Publicerad 14 maj 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
På torsdagen firades Förskolans dag runt om i Sverige. På Jeansa förskola i Perstorp fick barnen följa ett indianspår där olika uppgifter skulle utföras som exempelvis att måla ett grönt streck på näsan. Foto: STEFAN FRANZÉN
På torsdagen firades Förskolans dag runt om i Sverige. På Jeansa förskola i Perstorp fick barnen följa ett indianspår där olika uppgifter skulle utföras som exempelvis att måla ett grönt streck på näsan. Foto: STEFAN FRANZÉN

Aktiviteterna varierade mellan lekar, sång och musik. För barnen på Jeansa förskola innebar festligheten exempelvis ett indianspår som avslutades med fika på en tårta som såg ut som ett indiantält. – Barnen går gruppvis via ett spår till olika stationer där de ska utföra en uppgift. Tillbaka igen har de fått ett pannband med indianfjäder i. Sedan sjunger vi indiansången och fikar, berättar barnskötaren Kerstin. Jeansa förskola har sin verksamhet på Rosenhill där även Rosenhills förskola huserar. Barnen på Rosenhill firade Förskolans dag med lekar på gården. Firandet avslutades med gemensam korvgrillning.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.