Vandaler klottrar ner snabbare än de hinner måla

Nyheter Fem personer från den kooperativa föreningen Medvind jobbar med att tvätta, skrapa och måla vindskyddet vid lekplatsen Trolldalen på Prästängen mitt i Glimåkra.
Publicerad 14 maj 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Med hjälp av bensin har någon försökt sätta fyr på Prästängens utomhusscen. Som tur var såg ett vittne branden och kunde slå larm innan hela bygget gick upp i rök. Nu ska målare från medvind försöka snygga till scenens skador med färg. Foto: OLOF JENSÉN
Med hjälp av bensin har någon försökt sätta fyr på Prästängens utomhusscen. Som tur var såg ett vittne branden och kunde slå larm innan hela bygget gick upp i rök. Nu ska målare från medvind försöka snygga till scenens skador med färg. Foto: OLOF JENSÉN

Fem personer från den kooperativa föreningen Medvind jobbar med att tvätta, skrapa och måla vindskyddet vid lekplatsen Trolldalen på Prästängen mitt i Glimåkra. – Det tråkiga är att det vi gjort i ordning är nedklottrat innan vi hinner måla nästa omgång färg.

De klottrar medan ett lager torkar, säger Jenny Carlson och suckar. Materialet till lekplatsen köptes in för sex år sedan av kommunen, men Glimåkra utveckling stod för arbetsinsatsen.

– Ja, detsamma gäller scenen som vi i utvecklingsgruppen också har byggt. Redan då när allt var nybyggt började problemen med skadegörelse. Men sedan lugnade allt ner sig och de ungdomar som sysslar med skadegörelse kände nog att vi var många som hade våra blickar på vad som händer här i parken. Nu har det tyvärr kommit igång igen på allvar. För inte så länge sedan försökte någon sätta fyr uppe på scenen, säger Jörgen Johansson och visar scenens högerhörna som är svart och svedd av elden.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.