IFK Hässleholm har hittat vinnarstilen i damtrean

Sport Två insläppta mål på fem matcher.
Sport • Publicerad 15 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Två insläppta mål på fem matcher. IFK Hässleholms defensiv är ramstark. I matchen mot Skurup på Österås höll man på nytt tätt bakåt. – Vi är ruggigt starka defensivt. Det är skönt att falla tillbaka på när offensiven inte fungerar för fullt, säger Per Linell. Första halvlek mot seriefemman Skurup var jämn. Hemmalagets bästa målchanser hade anfallarna Sofia Karlsson och Julia Lennartsson. – De hade varsitt friläge, men sköt över, säger IFK-tränaren. Målen trillade in i andra halvlek. Först hade gästerna en jättechans att ta ledningen i 55.e minuten. Skottet tog i ribban, studsade ner på mållinjen innan bollen rensades bort. I anfallet efter satte Sofia Karlsson, framspelad av Julia Lennartsson, 1-0 till hemmalaget. Med 20 minuter kvar av matchen utökade IFK lite turligt sin ledning. Jessica Nordqvist trodde nog inte hon skulle hamna i målprotokollet när hon från mittplan drog iväg en frispark mot mål. Men Skurups målvakt svarade för en dundertabbe och tappade in bollen. – Efter det ger dom mer eller mindre upp, säger Per Linell. Då passade IFK på att bättra på målskillnaden. Emma Roshagen rullade in 3-0 och kort därefter fastställde Lizette Blom slutresultatet. I och med segern klättrar IFK upp i serieledning och närmast väntar en mycket intressant bortamatch mot topplaget Hammenhög. – Det blir ingen lätt match. Hammenhög spelar en tuff och rak fotboll. Men jag tror tjejerna tycker det är inspirerande att möta lite nya lag som vi gör i den här serien, säger IFK-tränaren.

Jonas WiderbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.