Misstänkt inbrottstjuv biten av polishund

Hässleholm Händelsen utspelade sig i ett skogsområde i Emmaljunga utanför Vittsjö natten till fredagen.
Hässleholm • Publicerad 15 maj 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Den 38-årige lastbilschauffören var på väg från Sverige till Tjeckien med en last motorsågar. Nu sitter han häktad misstänkt för stöld och försök till stöld. Foto: Privat
Den 38-årige lastbilschauffören var på väg från Sverige till Tjeckien med en last motorsågar. Nu sitter han häktad misstänkt för stöld och försök till stöld. Foto: Privat

Händelsen utspelade sig i ett skogsområde i Emmaljunga utanför Vittsjö natten till fredagen. – Vi fick larm om ett pågående inbrott i en förrådsbyggnad och åkte dit för att undersöka saken. När vi anlände till platsen flydde gärningsmannen till fots in i skogen. Vi tog då upp jakten på tjuven med hjälp av en hundpatrull och gripandet blev tumultartat, säger Mikael Persson, inre befäl vid polisen i Kristianstad. Enligt polisen uppträdde den misstänkte tjuven, en 38-årig lastbilschaufför, mycket aggressivt och hotfullt. – Exakt hur det gick till vet jag inte, men han blev i alla fall biten i ändalykten av en av våra hundar, berättar Mikael Persson. Mannen, som inte ådrog sig några allvarliga skador, greps och anhölls misstänkt för stöld och försök till stöld. – Han har erkänt det mesta, säger Mikael Persson. Under fredagsmorgonen upptäckte även en granne att han hade haft påhälsning av tjuvar i sitt förråd. – Vi håller på att titta på den anmälan nu, sa inre befäl till Norra Skåne strax före lunch igår. Den 38-årige lastbilschauffören, som är hemmahörande i Polen, häktades senare under fredagen av Hässleholms tingsrätt. Åtal ska vara väckt inom en vecka.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.