Nej till Osbyskylt vid E4

Nyheter Det var kristdemokraten Roland Anvegård som uppmärksammade att det saknas skyltning till Osby och påtalade bristen.
Publicerad 15 maj 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Transportstyrelsen säger nej till förslaget att Osby ska märkas ut på skyltarna vid E4.
Arkivfoto: MARTIN RAPP
Transportstyrelsen säger nej till förslaget att Osby ska märkas ut på skyltarna vid E4. Arkivfoto: MARTIN RAPP

Det var kristdemokraten Roland Anvegård som uppmärksammade att det saknas skyltning till Osby och påtalade bristen. Han fick gehör hos Osby kommunen men inte hos vägverket som förklarade att det normalt bara är vägens fjärrort (slutpunkt) som anges på skyltarna. Kommunen överklagade till statliga Transportstyrelsen. Men inte heller där anser man att Osby platsar på skyltarna. – Osby har inte direktanslutning till E4 och ligger inte heller nära fjärrorten. Orten kan inte heller räknas som en knutpunkt, anser Transportstyrelsen. Osby får därmed ge sig till tåls i ytterligare två år. 2011 tas Tvärleden i drift och då kan saken komma i ett annat läge.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.