28 varslade på Sibbhultsverken

Nyheter Varslen kom redan i torsdags och omfattar 23 kollektivanställda och fem tjänstemän.
Publicerad 16 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Varslen kom redan i torsdags och omfattar 23 kollektivanställda och fem tjänstemän. De dåliga tiderna ligger bakom varslen. – Vi fortsätter att tappa försäljning och måste se över verksamheternas för att kunna köra vidare i väntan på en vändning. Det är inte helt nattsvart framåt. Det finns signaler om att det kan börja ljusna vid årsskiftet. Men vi behöver fakta och vågar inte tro på prognoser, säger företagets vd Lars Dahl. Arbetsgivaren och den lokala verkstadsklubbens fackliga företrädare hade förhandlat fram ett avtal där de anställda får lägre lön och går ner i arbetstid mot löftet slippa fler varsel under en viss tid. Klubbens medlemmar röstade ner förslaget. – Det hade varit ett sätt att försöka övervintra och överlever den här krisen. Nu hade vi bara ett alternativ kvar – varsel, säger Lars Dahl och suckar tungt. I september förra året hade Sibbhultsverken 155 anställda och nu i sommar kommer det att finnas 77 anställda på företaget. Träder de nya varseln i kraft kommer bara ett 50-tal anställda att vara kvar.

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.