Förnyat krav på skattefri friskvård

Sport Problemet är att det inte spelar så stor roll vad Riksidrottsmötet kommer fram till.
Sport • Publicerad 16 maj 2009 • Uppdaterad 29 november 2021

Problemet är att det inte spelar så stor roll vad Riksidrottsmötet kommer fram till. Det är riksdagen som bestämmer. Att idrotter som golf, ridning, segling och utförsåkning inte ger rätt till skattefri motionsförmån är ett gammalt faktum som till en början berodde på att de ansågs vara exklusiva eller inte gav motion i fysisk mening. En cementerad uppfattning som möjligen håller på att luckras upp. Skatteutskottet i riksdagen hade i mars 2008 uppe ärendet och ifrågasatte om det inte är dags att slopa kravet på att det ska vara "motion av enklare slag" och i stället införa en gräns för hur mycket skattefri motion och friskvård får kosta. Frågan är om lördagens ja till golfens och ridsportens motion påverkar regering och riksdag.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.