Bortaseger för Vittjsö

Sport Tingvalla i Karlstad är hemmavist inte bara åt Carlstad United och Qbik.
Sport • Publicerad 17 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Tingvalla i Karlstad är hemmavist inte bara åt Carlstad United och Qbik. Det spelas även amerikansk fotboll på den vid det här laget illa medfarna gräsrektangeln. Planen är gropig och guppig. Spelet blir därefter. Qbik skapade inte en enda målchans frånsett några fasta situationer. Vittsjö vaskade fram tre målmöjligheter och fick utdelning på två av dem. – Väldigt bra utdelning, konstaterar Robert Grandén. Vinsten var viktig. Spelet var däremot inte något att vare sig yvas eller glädjas över. – Det var en tråkig match på en väldigt dålig plan. – Positivt är att de skapar inte en enda chans i spelet. De hade bara något avslut från distans och en del farligheter på fasta. Positivt var också att se debuten av isländskan Elin Svavarsdottir. Hon kryddade en helgjuten insats med ett snyggt mål, en fullträff som dessutom betydde 2–0 och säkrad seger. En annan spelare med stort hjärta och enorm arbetskapacitet är Tanja Pihlblad. Hennes återinträde i laget gav stadga på mitten. Det gav också djupledslöpningar och på en sådan kom hon igenom och rullade in matchens första mål. Sedan fick hemmalaget en straff, med betoning på fick. – Det var en hörna och så plötsligt var det blåst för straff. Ingen såg att något hände och ingen förstod någonting, säger Robert Grandén. Sonja Fransson räddade straffen – och i förlängningen därmed segern, enligt Vittsjötränaren. – Vi hade aldrig vunnit annars. Straffräddningen blev matchavgörande. – Sonja var dessutom bra även i övrigt. Hon är stabil, lugn och trygg och plockade ner inläggen. Hemmalagets reducering kom med tio minuter kvar av matchen, men en kvittering var aldrig riktigt nära. – Fantastiskt skönt! utbrister Robert Grandén som nu närmast har en cupfest mot damallsvenska Malmö att se fram emot. Hemma på Vittsjö idrottsplats på torsdag smäller det. Då får Vittsjö verkligen något att bita i. Verumtjejen Nilla Fischer och kompani är förmodligen det svårast tänkbara motståndet som finns just nu.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.