Oavgjort efter genomklappning

Sport De flesta av de 182 i publiken på Skärsjövallen i lördags eftermiddag undrade vad som hade hänt när andra halvlek började.
Sport • Publicerad 17 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

De flesta av de 182 i publiken på Skärsjövallen i lördags eftermiddag undrade vad som hade hänt när andra halvlek började. Markaryd, som i första halvlek hade dominerat i närkampsspelet, skapat många fina chanser och kunnat punktera matchen, var plötsligt inte i närheten av sina motståndare från Malmö. 2-0-ledningen reducerades i den 66:e minuten och det var bara en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. Den kom med tre minuter kvar av ordinarie speltid. Tränare Leif Jönsson funderar nog fortfarande på vad som hände. – I paus sa vi att det är bara en sak som kan ändra på detta: det är att vi själva sjunker med 25, 30 procent i andra halvlek. Och precis så blev det, suckar han besviket. Markaryds mittfältare Adnan Bajgora är inne på samma teori. – Den enda motståndaren vi hade var oss själva, vi skulle inte gå ner oss, säger han. Hemmalaget fick en drömöppning av matchen. Andreas Andersson tryckte in 1-0 i matchens första anfall. Inte ens en minut hade spelats. Förarbetet av Johan Nilsson och Liridon Bajgora är värt att nämnas. Bara kvarten senare var det dags för Liridon Bajgora att själv göra mål. Ständigt hårdjobbande Jim Andersson rusade rättvänd mot mål och släppte bollen till vänster, till Bajgora som avslutade med ett avigt, men skickligt, skott med vänsterfoten. Därefter radade Markaryd upp chanser och kunde ha tagit en ännu större ledning. Jim Andersson och Joakim Falk är troligen några av de som grämer sig mest. Men allt pekade mot tre poäng. Så kom pausen och något hände. Lagen bytte roller med varandra. Nu var det Malmö City som vann närkamperna, fick igång passningsspelet och skapade chanser. – De trycker upp, vi backar och sjunker ner och springer inte alls lika mycket som i första, förklarar Adnan Bajgora. – Ingen bryr sig om att ta tag i det, det ser inte ut som att vi vill vinna, menar Leif Jönsson. När Malmös Jesper Lövgren gjorde 2-1, med en otagbar bredsida i krysset, stod hemmaförsvaret och tittade på. Leif Jönsson skrek "Väckarklocka!" från sidlinjen, men de blåklädda vaknade inte. Trycket fortsatte och Johan Nilsson kvitterade i slutminuterna. Att Malmös Jesper Lövgren blev utvisad med kvarten kvar hjälpte inte heller, Malmö hade flera chanser att avgöra. Precis som Markaryd hade haft i första halvlek av denna märkliga match. Leif Jönsson sammanfattar: – Det är en match vi ska vinna, vi borde ha dödat den till paus. Sedan blir det kollektivt skit i andra, säger tränaren besviket.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.