Våryra med magiska trick och ekologiskt bröllop

Nyheter Köpmannaföreningen bjuder på all underhållning på scenen vid torget.
Publicerad 17 maj 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Kristina Larsson
Kristina Larsson

Köpmannaföreningen bjuder på all underhållning på scenen vid torget. Under lördagen äntrar först Robin, Carl och Konrad scenen. De följs sedan av Emil Sigfridsson och magikern Marcus Persson. På torget finns också gott om knallar och olika kulinariska upplevelser. Inne på Gästis har ett helt nytt koncept för giftaslystna tagits fram av ett tiotal företag i Göingebygden. – Tanken är att det ska finnas ett alternativ för de som vill ha ett ekologiskt bröllop med närproducerade varor och tjänster. Jag fixar håret med ekologiska metoder utan kemiska ämnen. Vår florist Susanne Holmquist binder brudbukett av vilda blommor, trädgårdsblommor och sådant som odlats ekologiskt. Broby gästis lagar ekologisk mat. Det är bara några exempel, säger den ekologiska hårfrisörskan Kerstin Strömberg som tagit initiativet till det nya konceptet.

Ute på gator och torg fortsätter våryran. Utanför Norra Skånes lokalredaktion finns annonssäljaren Carina Johansson och lokalredaktören Kristina Larsson för att bjuda folk på tidningar, Norra Skåneprylar och frågesport. Therese Lindvall är nöjd med dagen. – Ja, det känns bra. Folk från hela kommunen verkar ha hittat hit, säger hon.

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.