Minst 250 lärartjänster bort i Skåne

Nyheter Det framgår av en enkät, där Sveriges Radio ställt frågor till Lärarförbundets lokala företrädare.
Publicerad 18 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Det framgår av en enkät, där Sveriges Radio ställt frågor till Lärarförbundets lokala företrädare. I Skåne kom svar från 29 av länets 33 kommuner. Av svaren framgår bland annat att Ängelholm planerar att ta bort 60 lärartjänster, varav 20-30 är fasta tjänster. I Kristianstad räknas ett 70-tal lärare som övertaliga. Motsvarade siffror i några andra kommuner: Klippan 21, Eslöv 33 och Kävlinge 13. -Det här kommer att drabba de barn som har det svårast i skolan, kommenterar Tomas Goldbach, Lärarförbundets lokale ordförande i Ängelholm.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.