Namnbyte på gång

Nyheter – Namnet Handikappenheten uppfyller inte längre kravet på ett modernt myndighetsnamn eftersom ordet handikapp hänvisar till människors tillkortakommanden istället för möjligheter att leva som alla andra, skriver omsorgsförvaltningen i ett tjänsteutlåtande.
Publicerad 18 maj 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

– Namnet Handikappenheten uppfyller inte längre kravet på ett modernt myndighetsnamn eftersom ordet handikapp hänvisar till människors tillkortakommanden istället för möjligheter att leva som alla andra, skriver omsorgsförvaltningen i ett tjänsteutlåtande. Omsorgsnämnden ska behandla frågan i veckan.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.