Åtalas för farlig omkörning

Nyheter På tisdagen åtalades mannen för vårdslöshet i trafik.
Publicerad 19 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

På tisdagen åtalades mannen för vårdslöshet i trafik. – Han brustit i omsorg och varsamhet genom att föra personbil med en hastighet som översteg den på platsen gällande högsta hastigheten, samt företa en omkörning utan att se till att det körfält som använts varit fritt från mötande trafik, skriver åklagaren i stämningsansökan. 33-åringen erkänner gärningen. – Jag accelererade för att ha farten uppe när lastbilen hade passerat. När jag kom ut på mötande körbana så upptäckte jag att det fanns en personbil bakom lastbilen. Jag panikbromsade och svängde till höger, berättar mannen. Både personskador och fordonsskador uppkom vid kollisionen.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.