Ingen misstänkt för bombhoten

Hässleholm – Jag har givit personalen frihet att arbeta på distans.
Hässleholm • Publicerad 19 maj 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Helene Nordgren
Foto: Helene Nordgren

– Jag har givit personalen frihet att arbeta på distans. Men 10,15 personer jobbar som vanligt på skolan, förklarar rektor Carola Krantz. De bombtekniker med hundar som genomsökte skolan under måndagskvällen fann inget misstänkt som hade med hoten att göra. Polisen har i dagsläget heller ingen misstänkt för hoten. Dagen efter det drastiska beslutet att stänga en skola med 500 elever börjar nu uppståndelsen lägga sig. – Vi har positiva reaktioner och förståelse för vårt beslut, berättar Carola Krantz som i fredags öppnade flera mejl med bombhot mot skolan. Breven innehöll hot mot skolan och hårda ord. Enligt Carola Krantz har därefter inga nya hot riktats mot skolan. Även omläggningen av barnomsorgen till Ljungdalaskolan har fungerat bra. – Ja, alla är i grunden positiva till beslutet att stänga skolan och kan därför acceptera att det blir lite obekvämt, förklarar Carola Krantz. Carola Krantz har varit rektor för Läredaskolan i sju år och har totalt arbetat som rektor sedan 1992. – Jag har aldrig tidigare upplevt bombhot, berättar hon. Totalt fem bombhot skickades via e-post. De anonyma hotbreven angav olika tidpunkter under veckan för när en bomb skulle explodera på Läredaskolan. Beslutet att stänga och utrymma skolan fattades på måndagsmorgonen av barn-och utbildningschefen Lars Johansson. På eftermiddagen beslöts att stänga skolan även under tisdagen och onsdagen. Skolan öppnar som vanligt igen för undervisning på måndag den 25. Den förlorade tiden ska tas igen. – Vi arbetar just nu med hur återläsningen ska gå till, förklarar Carola Krantz.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.