Vill förbjuda lastbilstrafik

Nyheter Det föreslår en kvinna i ett medborgarförslag till kommunen.
Publicerad 19 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Det föreslår en kvinna i ett medborgarförslag till kommunen. Hon tycker inte att tung trafik ska få förekomma i så barntäta bostadsområden. – Nästa år kommer Öllsjöskolan att stå färdig. Eleverna har sina gymnastiktimmar i Liviushallen. Det innebär att ett stort antal barn kommer att korsa Kung Knuts väg dagligen för att ta sig dit. – När Ringelikors stängdes trodde man att den tunga trafiken skulle minska i Öllsjö. Men lastbilschaufförerna började att gena genom Skepparslöv via Snälltågsvägen och Kung Knuts väg för att ta sig till Öllsjö industriområde, skriver kvinnan. Hon föreslår att lastbilstrafiken ska ledas ut på motorvägen mot Malmö, och att den tunga trafiken därefter svänger av via rondellen i Vä mot antingen Norra Åsum eller Vä/Öllsjö. – Det är på motorvägen den tunga trafiken i första hand ska köra, anser kvinnan.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.