40-skyltarna på plats

Nyheter Det var i april i år som kommunstyrelsen bestämde sig för att sänka hastigheten genom Visseltofta till 40 kilometer i timmen.
Publicerad 20 maj 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Visseltofta har fått sina nya 40-skyltar. Nu hoppas Visseltoftaborna att bilisterna sänker hastigheten genom byn. Foto: Helén Fingalsson
Visseltofta har fått sina nya 40-skyltar. Nu hoppas Visseltoftaborna att bilisterna sänker hastigheten genom byn. Foto: Helén Fingalsson

Det var i april i år som kommunstyrelsen bestämde sig för att sänka hastigheten genom Visseltofta till 40 kilometer i timmen. Anledningen är att Visseltoftaborna under lång tid framfört klagomål på att bilister kör för fort genom byn och att något måste göras för trafiksäkerheten. – Beslutet är en följd av de diskussioner som förts med byborna i Visseltofta, säger Anders Pettersson kommunstyrelsens ordförande. När nu kommunen sedan förra året har möjlighet att själva besluta om hastighetssänkning bestämde vi oss för att genomföra en sänkning inom tätorten. Förhoppningsvis kommer byborna att uppleva att situationen förbättras i och med detta. Den nya hastigheten gäller från och med den här veckan och resultatet av hastighetsbegränsningen kommer att utvärderas vid en senare tidpunkt. Hastigheten 40 kilometer i timmen har under en period tillämpats på försök i Malmö där det håller på att utvärderas. Även några mindre orter i Höganäs kommun har sträckor där 40 kilometer i timmen gäller.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.