45-årig man åtalas för grov kvinnofridskränkning

Hässleholm På onsdagen åtalades en 45-årig Tyringebo vid Hässleholms tingsrätt misstänkt för grov kvinnofridskränkning.
Hässleholm • Publicerad 20 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

På onsdagen åtalades en 45-årig Tyringebo vid Hässleholms tingsrätt misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Ett brott som kan ge flera års fängelse. Enligt åtalet har 45-åringen vid fyra tillfällen misshandlat och kränkt sin 36-åriga hustru på olika sätt i deras gemensamma bostad. Så här beskriver kammaråklagare Malin Paulsson händelserna, en efter en: * Natten 5-6 april: ...har tilldelat NN slag i ansiktet. * En natt runt den 10-11 april: ...har på toaletten tryckt ner NN mot golvet och under vasken så att hon slagit i huvud och kropp så att smärta uppstått. * Natten 19-20 april: ...har knuffat NN så att hon landat på rygg i trappan, tagit ett strupgrepp runt halsen på henne och tryckt upp henne mot väggen i trappan, pressat ner henne på golvet i hallen och tilldelat henne slag. * Natten mot den 1 maj: ...har pressat ner NN mot diskbänken i köket så att smärta uppstått. Han har även på toaletten tryckt ner henne mellan toalettstolen och väggen och där tagit ett grepp om hennes hals och pressat uppåt, vilket medfört att hon fått svårt att andas och att hennes ena arm domnat bort. Han har dessutom tilldelat henne ett slag i ansiktet som var så kraftigt att det knakade i käken. 45-åringen ska också, vid upprepade tillfällen, ha slängt ner kvinnan på golvet och tryckt upp henne mot väggar och möbler. Kvinnan säger i polisförhören att maken slagit henne upp emot 30 gånger vid varje tillfälle, ofta med knytnävarna. – En natt bad jag honom göra slut på mig. Jag orkade helt enkelt inte längre. Då svarade han att jag inte var värd det, säger kvinnan. Enligt den rättsläkare som undersökt kvinnan har skadorna på kroppen sannolikt orsakats av "upprepat trubbigt våld från annan person". – Blåmärkena är av olika ålder och även detta talar starkt för att det har varit ett återkommande våld, sägs det i utlåtandet. 45-åringen har erkänt att han utdelat "några örfilar", men i övrigt nekar han till anklagelserna.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.