24-åring körde på sin syster

Nyheter Det inträffade den 28 mars på Hertig Carls gata i Kristianstad.
Publicerad 21 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Det inträffade den 28 mars på Hertig Carls gata i Kristianstad. Nu döms mannen för misshandel till villkorlig dom och samhällstjänst. Den aktuella kvällen var systern ute och åt tillsammans med sin kille och ett par andra personer. När de sedan promenerade genom staden dyker en bil upp och hon märker att den siktar på henne och försöker komma undan, men kläms fast mellan bilens stötfångare och ett elskåp. Hon lyckas komma loss men hinns då upp av föraren, hennes bror, som då slår omkull henne och sparkar henne. Ett par kvinnliga vittnen har lagt märke till händelserna och hjälper kvinnan in på ett hotell varifrån man ringer polisen. Kvinnans skador omfattade svullnader och blåmärken. Brodern, som inte är svensk medborgare, har förnekat brott men medgett att han varit på den aktuella platsen. Han hade via telefonsamtal från andra personer i släkten fått tips om att systern träffade mannen och var de befann sig. Enligt systern ska bakgrunden till broderns beteende vara att han och övriga familjen inte gillade mannen hon träffade. Hon säger att hennes familj inte tillåter att hon har pojkvänner eller killkompisar.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.