Banrekord på Araslöv

Sport Det finns fler golfanläggningar som satsar stort i Skåne.
Sport • Publicerad 21 maj 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Det finns fler golfanläggningar som satsar stort i Skåne. Samma dag som den södra banan i Araslövs invigdes, slogs de första slagen på PGA Nationals nya bana Lakes Course utanför Malmö. Officiellt sker dock invigningen först den tolfte juni, då är Annika Sörenstam på plats. Links Course är designad av stjärnarkitekten Kyle Phillips, och nästa år öppnas ytterligare en 18-hålare ritad av amerikanen i Bara, Lakes Course. Greenfee går loss på hiskeliga 900 kronor. Om du spelar på en vardag, vill säga. Vasatorps GK i Helsingborg öppnade förra sommaren en ny 18-hålsbana, ritad av amerikanen Steve Forrest. Därmed erbjuder Vasatorp 54 hål. Nya Tournament Course kostar 600 kronor att spela på vardagar.

Ola AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.