Nu hade skattepengarna behövts

Opinion Man ska dessutom tänka på att finanskrisen är global och att välfärds-krisen är lokal, istället för som Alliansen gärna enbart kalla den global.
Opinion • Publicerad 21 maj 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Istället för att som statsminister Fredrik Reinfeldt (M) sänka skatterna hade pengarna nu istället kunna användas till annat tycker skribenten. Foto: JÖRGEN JOHANSSON
Istället för att som statsminister Fredrik Reinfeldt (M) sänka skatterna hade pengarna nu istället kunna användas till annat tycker skribenten. Foto: JÖRGEN JOHANSSON

Man ska dessutom tänka på att finanskrisen är global och att välfärds-krisen är lokal, istället för som Alliansen gärna enbart kalla den global. Reinfeldt sa för inte så längesedan att nu kommer jobben, det finns ingen kris. Men det enda som växer i vårt land är arbetslösheten med dess försämringar i välfärd och ekonomi. Detta överskott som en gång fanns kunde nu ha använts till att bekämpa och lindra krisen i Sverige istället som nu förtäras genom att i detta läge försämra livskvaliteten för arbetslösa, långtidssjuka, äldre, skola och omsorg, kommuner och landsting. Att som regeringen tycka att a-kassorna gör ett bra jobb (där pengarna börjar sina rejält) när man försämrade villkoren för att få a-kassa och många nu får vänta månader på sin a-kassa och till och med blir utan ersättning och blir tvungna att söka socialbidrag istället, är det rättvisa? Sverige har idag en 25-procentig ungdomsarbetslöshet (inte mindre) och därav åtskilligt med människor som inte har och kommer att uppfylla kraven på ersättning och istället blir tvungna att söka socialbidrag med att ytterligare tynga ner den redan tunga och ansträngda ekonomin.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.