Norra Skåne punktmarkerade Team Bifrost Dalen

Sport Det brukar heta att det stärker gruppen att åka iväg på träningsläger eller turneringar, och det ligger säkert mycket i det.
Sport • Publicerad 22 maj 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Team Bifrost Dalen. Foto: Jörgen Alström
Team Bifrost Dalen. Foto: Jörgen Alström

Det brukar heta att det stärker gruppen att åka iväg på träningsläger eller turneringar, och det ligger säkert mycket i det. Även Team Bifrost Dalen har anammat det och försöker varje år göra något av det. I år valde man, förutom att vara med i Gothia Cup, även spel i Cup Syd. Varför blev det just Hässleholm och Cup Syd? – Egentligen var det slumpen. En annan förälder som har barn som spelar i Kållered skulle hit, och då kollade vi upp det. Sen är det ganska kostnadseffektivt jämfört med andra turneringar i Danmark, förklarar Patrick Reims som är en av fem ledare/förälder som är med på resan. I torsdags kväll anlände killarna, som är 16 stycken till antalet, för incheckning på petvå. Efter kvällsmat, lite genomgång och sight-seeing i Hässleholm var det sängdags inför fredagens matcher. Men på ett ställe där det kryllar av killar och tjejer i åldrarna 13-16 år är det inte helt enkelt att komma till ro. – Det var väl tyst vid 23.30-tiden så det var inte så farligt, konstaterar ledaren Stefan Sohlström med ett snett leende. Om det var den sena timman, eller om motståndet var tufft låter vi vara osagt. Hur som helst så blev det förlust med 0–6 mot Högaborg i fredagens första match. – De var riktigt bra, det var som vuxna mot barn, säger Stefan. Dagens andra match var lite av ett derby då Kungsbacka stod för motståndet. Men inte heller här gick det vägen, trots att Team Dalen Bifrost hade ett spelövertag i stort sett hela matchen. Det slutade 1–2, efter straffmål av Adnan Saltagic. – Vi gjorde en bra match, och var värda minst en poäng. Men det syntes att självförtroendet inte var på topp efter morgonens förlust, säger Stefan Sohlström till sina deppande killar. Men efter några minuter av tunga huvuden börjar killarna prata igen, och med hjälp av ledarna tar man sikte på dagens sista match mot danska Husum. Vad händer i kväll då? – Då ska vi kolla på brudar, ropar någon medan de övriga skrattar. Ledarna har dock taktiken klar: – Det blir läggning klockan 21.30. Men det förslaget möts av burop Kanske är det ändå ledarnas förslag som vinner till slut. För även matchen mot Husum slutade med förlust, 2–3, och nu blir det D-slut-spel i helgen med matcher mot Frem och Högaborgs andralag. Men även om resultaten har en viss betydelse är det ändå viktigast att ha roligt och svetsa samman laget. Och det är nog ingen större tvekan om att killarna i Team Bifrost Dalen har roligt – både på och utanför planen.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.