Sverigedemokraterna en röst för frihet

Opinion Vi behöver mer tid för både reflektioner och diskussioner i samhället.
Opinion • Publicerad 22 maj 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Jens Leandersson (SD) använder Laila Freivalds (S) som exempel på det han anser är en diskriminiering av hans parti.
Foto: SCANPIX
Jens Leandersson (SD) använder Laila Freivalds (S) som exempel på det han anser är en diskriminiering av hans parti. Foto: SCANPIX

Vi behöver mer tid för både reflektioner och diskussioner i samhället. Det ställs två frågor till Sverigedemokraterna som i sig självt inte är politiska utan filosofiska. Den första behandlar frågan om när man blir svensk. Medborgarskapet är givetvis en förutsättning och filosofiskt sett så är det omöjligt för någon annan en själv att svara på den frågan. Ingen av oss har rätten att peka ut människor som svenskar och icke-svenskar. Att vi uppfattar andra människor som svenskar och icke-svenskar är vi nog överens om. Sverigedemokraterna står upp för att Sverige ska förbli Sverige. Med det menar vi att välfärdssamhället förutsätter en restriktiv invandringspolitik med tydliga krav på invandrarna att det svenska samhället där våra värderingar, lagar, sedvänjor och kvinnors lika rättigheter är något alla måste följa. I ett Sverige där Sverigedemokraterna har inflytande ska friheten öka. Vi vill att FN:s mänskliga fri- och rättigheter ska följas. Det förutsätter att även rätten till att ha vilken politisk uppfattning som helst respekteras. I dagens Sverige tillåts TV och tidningar att diskriminera utifrån politisk grund. Människor avskedas från sina jobb på grund av sin partitillhörighet. Laila Freivalds fick avgå som justitieminister då det framkom att hon låg bakom nedstängningen av Sverigedemokraternas hemsida. Sådant får inte förekomma i ett land som kallar sig demokratiskt. Så hade jag varit Leif Börje Frid hade jag sett med tillförsikt på Sverigedemokraternas ökade stöd vilket i sin tur betyder mer frihet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.