Utemöbler kan bli innemöbler på Solgården

Hässleholm Norra Skånes artiklar om att de boende på Solgården i Hästveda riskerar få sitta inomhus i sommar som en följd av att hemmet inte har pengar till nya trädgårdsmöbler fick privatpersoner att rycka in och skänka några utemöbler.
Hässleholm • Publicerad 22 maj 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Jörgen Alström
Foto: Jörgen Alström

Norra Skånes artiklar om att de boende på Solgården i Hästveda riskerar få sitta inomhus i sommar som en följd av att hemmet inte har pengar till nya trädgårdsmöbler fick privatpersoner att rycka in och skänka några utemöbler. Saken har väckt så stor uppmärksamhet att även televisionen sände inslag. I onsdags träffades ledningen för omsorgsförvaltningen och efter beslut tilldelas nu Solgården 21 400 kronor för inköp av just trädgårdsmöbler. – Vår enhetschef är ledig men det vi hört är att vi ska få mer utemöbler som ska räcka till alla avdelningarna. Men från vem, hur mycket och när de kommer vet vi inte, uppger personalen på Solgården. I normala fall måste en enhet inom omsorgen köpa just de prylar man äskat medel för. Men nu säger omsorgschefen Laila Jeppsson med tanke på att Solgården fått skänkta möbler att pengarna istället kan gå till möbler i dagrummet. – Vi ska ta upp en diskussion. Vid mötet i onsdags hade omsorgsförvaltningen två miljoner kronor att fördela till samtliga verksamhetsenheter, men det blev enbart beslut om 1,3 miljoner. Resten frigörs i höst. – Pengarna nu går till trygghetslarm, utemöbler, dagrumsmöbler, lås och kök. Alla har inte fått vad de begärt. De 700 000 vi sparar ska vi bland – efter en inventering – användas till nya sängar och 50 nya handikappstolar på Högalidshemmet, säger Laila Jeppsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.