Snapphanarna drog gatan fram i Osby

Nyheter Vädergudarna var sannerligen inte på Snapphanarnas sida då marschen - som gick igenom hela samhället med en kort sångpaus utanför apoteket - ägde rum.
Publicerad 23 maj 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Det finns inget dåligt väder kanske parollen är för teaterföreningen Kuppmakarna. 
- Det är lika bra att vänja sig
Det finns inget dåligt väder kanske parollen är för teaterföreningen Kuppmakarna. - Det är lika bra att vänja sig

Vädergudarna var sannerligen inte på Snapphanarnas sida då marschen - som gick igenom hela samhället med en kort sångpaus utanför apoteket - ägde rum. Humöret av dock på topp och de 13 snapphanarna från teaterföreningen Kuppmakarna bjöd sin publik på fin uppvisning. Ledda av slagverkare Martin Larsen tågade de iförda tidsenliga kläder gatorna fram med trummans taktfast dån som akompanjemang. Flera var de som häpet stannad upp och såg på skådespelet. Frode och Dorrit Jensen från Osby var två som stannade till och berömde snapphanarna. – De är mycket duktiga och vi har varit och sett deras pjäs flera gånger. Det är bra skådespel, lite annorlunda, menar Frode som får medhåll av Dorrit. Även familjen Ahlquist Moberg stannade till och snapphaneentusiasterna Pontus, som såg lite skrämd ut av trummslagen, och Elvira fick se livs levande snapphanar. – De blir första gången som de ser pjäsen i år, men de läser mycket om snapphanar, säger mamma Carina Både snapphanare och punlik hoppas nog att vädrets makter är mer förlåtande när premiären av Stormvarning äger rum i slutet av juni.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.