Bara en poäng i Lomma för IFK Hässleholm

Hässleholm Efter två raka förluster var det tänkt att IFK Hässleholm skulle växla in på vinnarspåret igen.
Hässleholm • Publicerad 24 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Efter två raka förluster var det tänkt att IFK Hässleholm skulle växla in på vinnarspåret igen. Det blev bara en poäng mot nästjumbon Nike, trots att gästerna radade upp chanser. – Om man har nio-tio lägen och bara gör ett mål kan man inte vara nöjd. Det är allt annat än godkänt. Annars var dagens match spelmässigt ett steg i rätt riktning, säger Daniel Nilsson. IFK Hässleholm var nära att ta ledningen redan i fjärde minuten. Peter Olsson, vänsterback i gästernas nykomponerade backlinje, drog fram längs kanten och slog in en perfekt boll. Daniel De Stefano och Simon Larsson fanns framför mål, men ingen av spelarna kom till avslut. Larsson, IFK:s stora målspruta under försäsongen, var inblandad i flera farliga situationer i första halvlek. Han nickade, han sköt och han bommade öppet mål för andra matchen i rad. Precis som mot Karlskrona fick han bollen till skänks av en motståndare, kom helt ren, rundade målvakten men snubblade till i skottögonblicket. Till slut fick IFK- anfallaren jubla igen. I den 42:a minuten nådde han högst på Peter Olssons inlägg och nickade snyggt in ledningsmålet. Tränare Nilsson var inte nöjd med utdelningen: – I paus ska vi leda med 3-0 eller 4-0. Första halvlek spelar vi bra, säger han. Efter paus hade IFK två hyfsade lägen de första tio minuterna. – På någon av chanserna borde vi förstås ha gjort mål och dödat matchen, säger Nilsson. I stället kom kallduschen. Nike tryckte in 1-1 i 60:e minuten – ett riktigt slumpmål. Efter hemmalagets fjärde hörna på kort tid rullade bollen ut till en försvarare som klippte till. I röran framför mål studsade bollen på ett par spelare innan den landade framför Pär Karlsson. Från straffpunkten gjorde mittbacken inget misstag och Nike hade kvitterat. Hemmalagets chanser var annars lätträknade. Bästa läget hade Martin Prahl som efter kvitteringsmålet kom fri med Joel Ringström men IFK-målvakten räddade. IFK gjorde tre byten mot slutet och jagade ett segermål. Samarbetet mellan två av inhopparna höll på att ge utdelning. Filip Thurn slog en boll på djupet till David Hansson som missade friläget och matchen slutade oavgjord. Något som säkerligen gladde hemmalaget mer än bortalaget. Nike har tappat ledningar och poäng sent i tre matcher tidigare under säsongen.

Jonas WiderbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.