Att mäta och räkna

Opinion @$:Kunskap är bra att ha, och sådan får man i skolan.
Opinion • Publicerad 25 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

@$:Kunskap är bra att ha, och sådan får man i skolan. Inte minst att kunna mäta och räkna är väldigt nyttigt och praktiskt. Jag vet inte vilken skola som Anders Pettersson, kommunalråd i Osby, har gått i. Men det var inte en bra skola på att mäta och räkna. I varje fall inte om man skall tro uttalandet i pressmeddelandet om Klockarskogsskolan. Avståndet mellan skolorna är mindre än 1 kilometer. Om man bor på Skolgatan eller N. Infartsgatan och ska gå till Klockarskogsskolan så är avståndet bara 100-200 meter. Ska man i stället gå till Hasslarödsskolan så är avståndet 1 500-2 000 meter. Från Göingegatan, Ugglevägen och villorna i nordost är det ännu längre. Från Skolgatan går man över Klockarskogskolan ut på Industrigatan, vidare på S. Portgatan och Idrottsgatan ända fram till Hasslarödsskolan. Det är mycket trafik och många lastbilar särskilt på S. Portgatan och Industrigatan och inga cykelbanor. Man kan också gå längre på Industrigatan, ta Klövervägen fram till Idrottsgatan och vidare till skolan. Men det är ändå farligare för på en lång bit finns det inte någon gångbana heller.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.