Emil hittade målet igen

Sport Mot Näsum hittade Hässleholms IF tillbaka.
Sport • Publicerad 26 maj 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Mot Näsum hittade Hässleholms IF tillbaka. Åtminstone halvvägs. Aggressiviteten och energin som saknades i Marieholm i fredags var på plats på Österås i den första halvleken. Då rullade HIF stundtals ut gästerna. Efter åtta minuter hittade Richard Jönsson Emil Olsson med en skarv men Näsums målvakt kom ut och avvärjde. Firma Jönsson/Olsson skulle få en ny möjlighet. Och i den 20 minuten satt ledningsbollen i högerkrysset. . Det var en skarv från Richard. Jag trodde inte att den skulle komma fram men backen missade och touchade bara bollen och läget dök upp, säger Emil Olsson som resolut klippte in 1[Pratminus]0. - Målet kändes skönt att göra. Jag har ju haft en del chanser som jag bommat, säger Emil som gjorde sitt tredje mål för säsongen. Matchen mot Näsum var ett fall framåt för HIF. Men fortfarande saknas något i anfallsspelet. Trots stort bollinnehav lyckades inte Emils grabbar komma till särskilt många avslut på c-planen. Några av försöken rann ut i sanden när de avgörande passningarna slarvades iväg. Och ibland stod fyra stillastående offensiva spelare på linje och tittade på vad Anders "Knippet" Karlsson skulle göra av bollen. Lite för statiskt för att fungera. Näsum skapade inte mer än några ströchanser och HIF:s målvakt Stefan Paulsson behövde inte göra någon kvalificerad räddning förrän 20 minuter in i den andra halvleken. Men eftersom HIF inte lyckades döda matchen såg gästerna sin chans. Och det kom en Näsumforcering i den andra halvleken. Återigen föll HIF in i passivitet och såg ut att vilja säkra trepoängaren. Stefan Paulsson räddade ett distansskott efter hörna och fick hjälp att rensa bort returen. Även HIF hade ett par chanser. "Knippet" spelade fram Emil Olsson som sköt över och sedan var det Emils tur att frispela Filip Andersson som avslutade rakt på målvakten. Nyss spelklare Jacob Nilsson debuterade för HIF när han hoppade in på vänsterbacken. - I andra halvlek var det inte direkt något skönspel. Vi förlorade sist och då vill man ha med sig poängen. Då känns det viktigare att få bort skiten. Det är ändå skönt att vinna de här matcherna, säger Anders "Knippet" Karlsson, spelande tränare i HIF.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.