Kökspersonalen rör om i grytan

Nyheter – Ett uselt förslag.
Publicerad 26 maj 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Varför forsla maten långa sträckor när smak, kvalité och näringsvärde kan påverkas? undrar Pia Svensson
Varför forsla maten långa sträckor när smak, kvalité och näringsvärde kan påverkas? undrar Pia Svensson

– Ett uselt förslag. Det blir alldeles för långa körsträckor. Maten kommer inte att smaka lika bra, anser de anställda i köket vid Rönnebacken. Varje dag puttrar mat till cirka 250 pensionärer i grytorna på Rönnebacken. Igår, tisdag, var det potatismos och stekt sill på menyn. Utom de boende på Rönnebacken och Lindhem är det många pensionärer i eget boende som får maten utkörd från storköket som har totalt åtta anställda. Redan nu går därför mattransporter till Killeberg, Visseltofta och Loshult.

– Om Bergfast tar över blir det väldigt långa körtider, inte minst till alla som bor i Visseltoftatrakten, konstaterar kokerskorna Pia Svensson och Susanne Jonsson. På Bergfast lagas idag mat till omkring 120 pensionärer. Köket anses dock ha kapacitet för betydligt mer. – Har kommunpolitikerna glömt hur det blev med sammanslagningen på Lindhem och Rönnebacken som man har genomfört två gånger. Det måste ha kostat en hel del, men några besparingar har vi inte märkt, säger de köksanställda på Rönnebacken. Det är ett par veckor sedan de anställda fick reda på omläggningsplanerna. Något beslut är dock inte taget. – Förhoppningsvis går det att påverka politikerna. Ju fler som för reda på förslaget desto fler protesterar, tror de köksanställda på Rönnebacken.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.