Nytt förslag till sjukvård

Markaryd – Det krävs en fortsatt stram ekonomisk hushållning.
Publicerad 26 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

– Det krävs en fortsatt stram ekonomisk hushållning. Genom att fokusera vår användning av de 4 miljarder kronorna ska vi skapa utveckling inom vårdområdena och samtidigt kunna behålla personal, skriver landstingsstyrelsen ordförande Suzanne Frank (m) i ett pressmeddelande. Fortsatta satsningar ska bland annat göras på verksamheter som förbättra kvaliteten, på forskning och på entreprenörskap. Resurser satsas också på att bland annat förbättra cancervården och för att främja barn och ungas psykiska ohälsa. Landstinget som har problem med underskott i ekonomin säger till Sveriges Radio Kronoberg att de måste spara för att kunna genomföra förändringarna. Kostnaden för läkemedel och för jourverksamheten måste minska. De försöker också att klara verksamheten utan att anställa ny personal när någon anställd går i pension. Suzanne Frank är dock inte rädd för att besparingarna kommer leda till svårigheter för personalen eller sämre vård till patienterna. – Jag ser inga sådana tendenser, säger hon.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.