Osbypolisen varnar för ökande boffning

Nyheter – Det ser vi bland annat på saker som hittas kvarlämnade, till exempel cigarettändare, sprayflaskor och andra slags gashylsor, säger Staffan Rosén vid Osbypolisen.
Publicerad 26 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

– Det ser vi bland annat på saker som hittas kvarlämnade, till exempel cigarettändare, sprayflaskor och andra slags gashylsor, säger Staffan Rosén vid Osbypolisen. Nu uppmanar han butiksägarna att ta bort all varor som innehåller butangas från det övriga sortimentet och bara sälja produkterna i kassan eller över disk. När gasen andas in går den över till blodet där den blockerar syrestransporten till hjärnan. Följderna kan vara livshotande. I mars dog en 16-årig flicka i Malmö efter att ha sniffat butangas från en påfyllningsförpackning. – Vår intryck är att boffning är vanligast i de lägre tonåren, kanske ända ned till 10-11 år, säger Staffan Rosén.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.