Ingen hemmabygd ramp vid Tyrs Hov

Hässleholm Det säger fritidschefen Stefan Larsson med anledning av att det förts fram förslag på att den ramp som Patrik Sonesson byggt tillsammans med några ungdomar i Tyringe skall placeras vid Tyrs Hov.
Hässleholm • Publicerad 27 maj 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Det säger fritidschefen Stefan Larsson med anledning av att det förts fram förslag på att den ramp som Patrik Sonesson byggt tillsammans med några ungdomar i Tyringe skall placeras vid Tyrs Hov. – Våra vaktmästare kan dock hjälpa till med tillsynen när dom är på plats. Men man måste också ta hänsyn till grannarna och det måste självfallet till en formell hantering av ärendet. Det har ju tidigare funnits ett hemmabygge på den gamla tennisbanan vid Tyrs Hov där man åkt till långt ut på kvällarna. En del har ju bilar och då har man öppnat bildörrarna och spelat musik på hög volym samt haft strålkastarna påslagna, säger Stefan Larsson och tillägger: – Vi var och tittade på detta hemmabygge på tennisbanan och där fanns bland annat en hel del spik som ungdomarna kunde skada sig på så den rampen är nu bortplockad. Kommunen har alltså inga pengar i budgeten för en skateboardramp och Tyringe byalag har också fått avslag på sin ansökan på 150 000 kronor i bidrag för att iordningställa en skateboardbana vid Tyrs Hov. Men hoppet är dock inte ute. – Det kommer dock inte bli aktuellt att placera den ramp som Patrik Sonesson har byggt vid Tyrs Hov. Den ramp som vi kan ställa oss bakom måste var byggd av ett företag så att man har detta företag bakom sig om det till exempel skulle hända en olycka eller om rampen går sönder, säger Bo-Anders Friberg i Tyringe byalag och tillägger: – Men vi jobbar vidare för att försöka få fram pengar genom det så kallade Leader-projektet. Det är ett projekt för landsbygdens utveckling och där finns vissa möjligheter.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.