Roland föreslår ny cykeltunnel

Nyheter Det anser Osbybon Roland Bengtsson som nu har lämnat in idén som ett medborgarförslag till Osby kommun.
Publicerad 27 maj 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Gatumiljön vid Norra porten är enligt medborgarförslaget inte lämplig för oskyddade trafikanter.
Gatumiljön vid Norra porten är enligt medborgarförslaget inte lämplig för oskyddade trafikanter.

Det anser Osbybon Roland Bengtsson som nu har lämnat in idén som ett medborgarförslag till Osby kommun. – Trafiken på Ågatan/Visseltoftavägen har ökat markant sedan Nettobutiken öppnades. Alla som har cyklat eller gått genom Norra porten vet att det är skulle behövas en särskild passage för oskyddade trafikanter, anser Roland Bengtsson.

Han tror att de flesta cyklisterna tycker att det blir för stor omväg att ta någon annan av underfarterna. Vad en tunnel under järnvägen skulle kosta vet Roland Bengtsson inte. – Men eftersom jänrvägen ligger högt behöver det inte bli något stort projekt att borra ett hål i vallen, tror han. Bengtsson föreslår också att det görs en övergång för cyklister på Ågatan. Han anser dessutom att vegetationen längs Krusån röjs upp och att det byggs en ny cykelväg genom området.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.