Föreslår färre ledamöter

Nyheter Minska antalet ledamöter i kommunfullmäktige från 71 till 61.
Publicerad 28 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Minska antalet ledamöter i kommunfullmäktige från 71 till 61. En åtgärd som föreslås i ett medborgarförslag under rubriken "Alla måste dra sitt strå till stacken". Mot bakgrund av kommunens nuvarande "exceptionellt svåra ekonomiska situation och de konsekvenser det medför," tycker förslagsställaren att en "rimlig besparing" kan ske även på politikerområdet utöver de frysta arvoden som är aktuellt. Minskningen med tio mandat föreslås träda i kraft från och med nästa mandatperiod.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.