Hur stor areal av Bastholmen är till salu – egentligen?

Nyheter – Det finns uppenbara brister.
Publicerad 28 maj 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

– Det finns uppenbara brister. Bara en sådan sak som att vår sakkunnige har hittat olika uppgifter på hur stort området faktiskt är. Vi har uppgifter på 70 hektar men den tekniske chefen hävdar att det är 80 hektar varav 40 hektar går att sälja direkt. på internet finns en uppgift om att det handlar om 60 hektar. Någon annanstans på nätet sägs det att det bara rör sig om fem hektar, säger kommunrevisionens ordförande Sven Sjunnesson. När Sven sammanfattat rapporten ville många ledamöter debattera Bastholmens tillkomst. Men där blev det stopp. – Ursäkta att jag avbryter, men fullmäktige har tidigare beslutat att revisorernas rapporter ska läggas fram i fullmäktige för att återkomma en annan gång då kommunstyrelsen och berörda instanser har fått chans att kommentera dem. Därför kan vi inte ge oss in i någon debatt idag, säger kommunfullmäktiges ordförande Per af Forselles (S). Kommunstyrelsens ordförande Tommy Johansson (S) förklarade att man infört den nya ordningen för att ge ledamöterna lite mer tid att läsa och begrunda rapporterna. Under torsdagens möte kunde ledamöterna bara ställa direkta frågor till Sven Sjunnesson. Inte ens han hade förstått. – Nej, jag och resten av revisionen trodde att kommunstyrelsens och berörd nämnds svar skulle finnas med ikväll. Men på det här viset får våra rapporter mer uppmärksamhet. Det är ju bra. Hur stora arealer som faktiskt är till försäljning för nya företagsetableringar på Bastholmen vid Brobys norra infart återstår att se.

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.