Ny vandalisering på återvinningen

Hässleholm –Ja, vi har problem med att ungar tar sig in bakvägen och krossar glas och förstör, det vill vi ha ett stopp på.
Hässleholm • Publicerad 28 maj 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
För två veckor sedan fick räddningstjänsten rycka ut till en brand på återvinningsanläggningen. Nu har några åter varit inne på området och krossat glas. Arbetsledaren för återvinningsanläggningarna i kommunen uppmanar föräldrar att ha koll på sina barn. Arkivfoto: STEFAN SANDSTRÖM
För två veckor sedan fick räddningstjänsten rycka ut till en brand på återvinningsanläggningen. Nu har några åter varit inne på området och krossat glas. Arbetsledaren för återvinningsanläggningarna i kommunen uppmanar föräldrar att ha koll på sina barn. Arkivfoto: STEFAN SANDSTRÖM

–Ja, vi har problem med att ungar tar sig in bakvägen och krossar glas och förstör, det vill vi ha ett stopp på. Det säger Cia Braatz, som är arbetsledare för kommunens återvinningscentraler, och är orolig för att någon ska komma till skada på återvinningscentralen i Sösdala. För någon vecka sedan eldhärjades anläggningen. Någon hade tänt eld i en container. Efter den händelsen vädjade Cia till föräldrarna i Sösdala att hålla koll på vart deras barn befinner sig, och vad de gör. –Det här är ju absolut ingen lekplats, påpekar hon igen efter att några ungar har varit inne på anläggningen och bland annat krossat glas. Hon vill helst slippa att konstatera att någon skadar sig på anläggningen. Miljöfarligt avfall är inlåst, men det finns ändå riskmoment på en återvinningsanläggning. Idag är inte området helt inhägnat. Det går att ta sig in, om man vill. Att hägna in hela området tror Cia Braatz inte hjälper. Då klipps bara stängslet upp. Nu riktar hon åter en vädjan till föräldrar i Sösdala att se till att deras barn inte vistas på återvinningsanläggningen. Det är ingen lekplats och risken finns att ungar skadar sig när det förstör på området.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.