Vårfesten i Hallaryd minst sagt dramatisk

Nyheter Nu löste sig allting som tur var på ett mycket lyckligt vis – utom för vargens del – och alla förskolebarnen kunde delta i den avslutande dansen.
Publicerad 28 maj 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Förskolebarnen i Hallaryd satt på helspänn. Foto: Anders Grönlund
Förskolebarnen i Hallaryd satt på helspänn. Foto: Anders Grönlund

Nu löste sig allting som tur var på ett mycket lyckligt vis – utom för vargens del – och alla förskolebarnen kunde delta i den avslutande dansen. – Vårfesten har blivit en tradition sedan skolan lades ned 2005. När skolavslutningarna inte fanns kvar kände både vi och barnen och vi åtminstone måste få ha något trevligt evenemang, säger förskolläraren Ann-Britt Sernefell.

Närmare 100 anhöriga hade bänkat sig i den före detta skolsalen där de dramatiska händelserna utspelade sig. Bockarna Bruse skymtade också förbi och ett par av flickorna sjöng solo. I år har eleverna också ställt ut en massa kreativa skapelser i matsalen. Där fanns bland annat dikter, rim och ramsor, stänkmålningar, träbåtar och teckningar. Och några av barnen hade skrivit egna sagor. Jenny Glantz skrev till exempel en rimberättelse om en hund som nästan aldrig tar en blund och Ronja Nielsen skrev om lilla haren som råkar ut för ett åskväder i skogen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.