Kommunens förs villatomtsläpp

Nyheter Då gäller det 32 tomter i den sydvästra delen av det område som ligger vid Täppetleden i närheten av camping- och grönområdet.
Publicerad 29 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Då gäller det 32 tomter i den sydvästra delen av det område som ligger vid Täppetleden i närheten av camping- och grönområdet. – Vi har valt ett annorlunda koncept den här gången – att träffa intresserade direkt på plats, säger Marieth Johansson, markingenjör vid mark- och exploateringsavdelningen. – Vid utomhusträffen (vid Cikadevägen) kommer tomtområdet att presenteras. Där finns då också plan- och bygghandläggare, energirådgivare, representanter för stadsnätet och husfirmor för vidare information. Av de 32 tomterna är 26 kommunal mark och sex privatägd. Priset på de kommunala är 650 000 kronor beräknat på en tomtstorlek av 900 kvadratmeter. Enligt plan är maxstorleken för husen 250 kvadratmeter. De som står i kö och önskar skaffa en tomt för att bygga får först uttrycka sin önskan i ett förstaval och tilldelas sedan tomterna i förhållande till sin plats i kön. I samband med tomtvisningen presenteras också projektet Passivhus, som ska stå klart till höstens Bodagar i september i form av en visningsby. Husen kommer främst att visa hur långt tekniken idag har kommit för att sänka energiåtgången för uppvärmning, varmvatten och övrig drift. Passivhusen ska också ha en god anpassning till naturen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.