Oroliga hyresgäster

Nyheter De klagande bor i det kommunala bostadsbolagets bostäder i Knislinge och Hjärsås.
Publicerad 29 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

De klagande bor i det kommunala bostadsbolagets bostäder i Knislinge och Hjärsås. –Vi är förvånade, besvikna och upprörda över att ett kommunägt företag så lättvindigt kan sälja sina fastigheter. Har dessa annonserats ut till försäljning? – Nu har vi länge tålmodigt väntat på den utlovade renoveringen av våra badrum, stambyten, omläggning av tak, målning av fönster med mera. –Våra fastigheter behöver en seriös ägare som kan ta itu med denna omfattande upprustning. Vi tror inte att Birol Ates är kapabel till detta. Några av de hyresgäster som skrivit under brevet till kommunstyrelsen i Östra Göinge har varit på studiebesök i västra Blekinge, där Birol Ates äger ett antal lägenheter. – Det gjorde oss inte mindre oroliga, skriver hyresgästerna i Knislinge och Hjärsås. Har styrelsen i Klockaren varit där? I skrivelsen påtalar de boende, att de är rädda för att de skötsamma hyresgästerna tröttnar och i stället söker sig till andra boenden. – Nu står vårt hopp till er samtliga ledamöter i kommunstyrelsen att stoppa denna försäljning och se till, att vi får en stabil förvaltning av våra hus. Birol Ates (S) är ersättare i kommunf ullmäktige samt ledamot i beredningen för omsorg och lärande, efter att under förra mandatperioden ha varit ersättare i Klockarens styrelse. Han är ganska ny på den lokala fastighetsmarknaden, men nu vill han bli större. Ates har tidigare sagt, att behovet av underhåll inte är särskilt stort. Detta oroar nu Klockarens hyresgäster i de hus som ska säljas. – Den här skrivelsen kommer att föras in i beslutsunderlaget till kommunstyrelsen onsdagen den 3 juni, säger styrelsens ordförande Tommy Johansson. Ärendet ska upp då. – Uppgifterna i skrivelsen ska värderas ihop med allt det andra vi har, inför beslutet om vi ska sälja eller ej. Alla får ta del av detta. Birol Ates kommer att behandlas precis som alla andra, på alla sätt. Ledningsutskottet i kommunen har tidigare föreslagit kommunstyrelsen att Bostads A B Klockaren ska sälja de aktuella fastigheterna i Knislinge och Hjärsås till Birol Ates.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.