Tio livsmedelsbutiker blev underkända

Hässleholm Det var främst på kontrollpunkterna underhåll och märkning det största antalet avvikelser fanns samt när det gäller tid och temperaturprocesser.
Hässleholm • Publicerad 29 maj 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var främst på kontrollpunkterna underhåll och märkning det största antalet avvikelser fanns samt när det gäller tid och temperaturprocesser. Fyra av butikerna fick miljökontorets Smiley. Det var oanmälda besök som gjordes i butikerna. Vid besöket inspekterades bland annat lokalernas underhåll och rengörning, märkning samt hantering av livsmedel. Godkänd blir en verksamhet som inte har någon avvikelse alls. Har en butik mellan 1 till 3 avvikelser blir butiken godkänd med avvikelse och har butiken mer en tre avvikelser eller någon mer allvarlig avvikelser blir butiken underkänd. Kontrollpunkten underhåll var en av de punkter som fick flest avvikelser. Här kontrollerar man att lokal och utrustning är i gott skick, det vill säga att det inte förekommer trasig ytbeläggning, avflagad färd, dålig fogning, rostangrepp med mera. Då verksamheterna haft avvikelser gör miljökontoret uppföljande besök för att kontrollera att bristerna har åtgärdats alternativt att lämna in en åtgärdsplan som följs upp vid nästa ordinarie inspektion.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.