KFF har marginalerna mot sig

Skåne/Kristianstad Matchen började illa för Kristianstads FF, som åkte på ett baklängesmål redan i den sjätte minuten.
Publicerad 30 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Matchen började illa för Kristianstads FF, som åkte på ett baklängesmål redan i den sjätte minuten. Men det kunde faktiskt startat ännu värre för KFF. – Vi var inte bra de första trettio minuterna, medger Peter Persson. – Sedan har de någon målchans till, annars är det vi som har det mesta. Kristianstad kvitterade genom Patrick Nilsson, vars skott tog på en göteborgare och lurade målvakten. Det målet kom fyra minuter före halvtid och borde gett lite råg i ryggen. KFF kom dock aldrig upp i normal spelstandard. Och oturen, den fortsätter grina Peter Perssons pojkar i ansiktet.

Peter Hiir-Salakka fick en smäll på axeln och med kvarten kvar tvingades han utgå. Det skulle visa sig bli avgörande för matchens utgång. – Det var på den ytan där "Hiirsa" brukar vara som deras segermål tillkom. Patrick Nilsson låg lite för långt upp och ett långskott gick över Fegler, berättar KFF-tränaren. Innan Hiir-Salakka tvingades lämna planen, hade dessutom Andreas "Boven" Svensson gjort detsamma. Så det var ett till stora delar nykomponerat mittfält som inte klarade att slå vakt om poängen. Trots förlusten är sjundeplacerade KFF bara två poäng bakom serieettan Sleipner i den minst sagt jämna tabellen.

väljer att inte rikta blickarna uppåt i det här läget. – Vi har inget fokus på toppen, deklarerar han. – Vi hade velat ha poängen för att komma ifrån botten! Nu har KFF förlorat borta både mot Frölunda och Torslanda. Nästa match spelas hemma mot ett annat Göteborgslag: Lindome. – Då måste vi hitta tillbaka till vårt spel, påpekar Peter Persson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.