Missad poäng om stationsområdet

Opinion Att använda området norr om stationen för att avlasta en del av trafiken på Järnvägsgatan, inte minst för att förbättra trafiksäkerheten, genom att flytta över busshållplatserna och anlägga parkeringsplatser hade lett till att området hade blivit utnyttjat och dessutom fått en ansiktslyftning.
Opinion • Publicerad 30 maj 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
som tyckt till om stationsområdet i Tyringe tycker att Stewe Borgqvist missat poängen i resonemanget om hur den norra sidan av området kan användas. Foto: STEFAN SANDSTRÖM
som tyckt till om stationsområdet i Tyringe tycker att Stewe Borgqvist missat poängen i resonemanget om hur den norra sidan av området kan användas. Foto: STEFAN SANDSTRÖM

Att använda området norr om stationen för att avlasta en del av trafiken på Järnvägsgatan, inte minst för att förbättra trafiksäkerheten, genom att flytta över busshållplatserna och anlägga parkeringsplatser hade lett till att området hade blivit utnyttjat och dessutom fått en ansiktslyftning. Det finns säkert många argument mot detta. Men med den ökande resandefrekvensen är det bara en tidsfråga innan man kommer till insikt över norra delens potential. Att få igång en debatt om den framtida användningen av området känns rätt och var också min förhoppning. Det är bara att hoppas att fler tycker till. Det är naturligtvis beklagligt att Stewe Borgqvists initiativ och arbete inte har uppmärksammats och även om mycket är gjort, kan samtidigt konstateras att det återstår en hel del. Det ska också bli intressant att erfara vad planerna är med magasinet i framtiden och efter restaureringen. Däremot är det fortfarande tveksamt att det görs något med den övriga delen av området. Men nu verkar det som om vi är fler som har målsättning att det snyggas till norr om station, så då händer det kanske något. Som framgår av artikeln så är detta mina privata åsikter och inte något moderat partipolitiskt ställningstagande. Att låta sin partitillhörighet anges, som i artikeln, eller att ange den själv om man anser det relevant, kan aldrig vara fel.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.