Politisk enighet i ekonmiskt allvar

Hässleholm För första gången har både opposition och majoritet deltagit i diskussionerna.
Hässleholm • Publicerad 30 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

För första gången har både opposition och majoritet deltagit i diskussionerna. Anledningen till det nya greppet är det allvarliga läget i ekonomin. - Vi tyckte därför att det var angeläget att bjuda in oppositionen till budgetdiskussionerna och försöka lägga prestige och partipolitik åt sidan. Det viktigaste just nu är att hitta en bred och långsiktig uppgörelse kring nödvändiga besparingar, säger kommunalråden Urban Widmark (M) och Lars-Göran Wiberg (C). Oppositionsrådet Tommy Nilsson (S) tycker att diskussionerna varit givande. - Vi har fått en bra redovisning av förvaltningarnas ekonomiska situation och även haft konstruktiva överläggningar med majoriteten. I den ekonomiska kris vi har idag måste vi alla ta ett ansvar och försöka hitta gemensamma lösningar i budgeten, konstaterar han. Den senaste skatteprognosen innebar att skatteintäkterna för Hässleholms kommun skrevs ner med 60 miljoner kronor för 2009, 80 miljoner kronor för 2010 och 130 miljoner kronor för 2011.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.