Rekordstor cruising i Hässleholm

Hässleholm Då satt han på sin polismotorcykel, i korsningen mellan Järnvägsgatan och Första Avenyen, och höll koll på alla de bilar som passerade.
Hässleholm • Publicerad 30 maj 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Stefan Sandström
Foto: Stefan Sandström

Då satt han på sin polismotorcykel, i korsningen mellan Järnvägsgatan och Första Avenyen, och höll koll på alla de bilar som passerade. – Dra igen dörren, ropade han till några ungdomar som åkte förbi i en stor Van med ena sidan öppen. Dra igen dörren helt, sade jag. Dra igen dörren, annars så... Brodde Norén räknade med att totalt cirka 2 000 bilar skulle deltaga i cruisingen och rundkörningen genom stan. – Säger vi då att det, lågt räknat, finns i genomsnitt tre personer i varje bil, så blir det runt 6 000 personer bara i fordonen. Sedan finns det nog ungefär lika många åskådare runt den här "banan". I massor av bilar satt både fyra, fem eller sex personer. Vana bedömare uppskattade strax före klockan 22 på pingstaftons kväll, att ännu fler åskådare än vanligt var ute på stan för att följa det gratisnöje och det skådespel de gamla bilarnas rundkörning utgör. – Detta är livet, ropade chauffören Barbro Jönsson från Hästveda, där hon rattade bilen, med mannen, Rickard Hansson, vid sin sida. I baksätet satt fyra barn. Ett par unga tjejer från Dalby utanför Lund berättade, medan en gammal amerikanare stod stilla på Järnvägsgatan, att de redan hunnit åka fyra varv runt stan. – Mer ska det bli, försäkrade de...

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.